Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф черкаської обласної ради

Організатори розробили для лікарів чотири легенди – "Гола правда", "Майже помитий", "ДТП" та "Пляж"

Бригади швидкої допомоги зі всієї України змагаються в Сумській області. Щорічні змагання “Медичне ралі” зібрали 40 команд. Про це повідомляє кореспондент “5 каналу”.
Як зазначається, серед учасників змагань – представники із Литви та Казахстану. Протягом трьох днів вони рятували умовних постраждалих у ДТП, приймали пологи, витягали з води потопельників.
“Гола правда”, “Майже помитий”, “ДТП” та “Пляж” – такі легенди приготували організатори. Усе влаштоване максимально реалістично.
Перша легенда змагань – автомобіль збив жінку з дитиною. Поки одні медики дістають водія, інші надають невідкладну допомогу пішоходу. У жінки – відкритий перелом ноги. Потрібно закріпити зламану кістку та зупинити кровотечу. На все це – лише три хвилини. Коли час спливає, суддя вказує на недоліки одній з команд.
“У цій ситуації вони не забезпечили прохідність дихальних шляхів, не зупинили нормально артеріальну кровотечу. Не було фіксації та нормальної мобілізації переламу тазових кісток”, – каже суддя змагань із Литви.
Фельдшер із 23-річним стажем із висновком литовського експерта не згоден. Каже, що діяв за українським протоколом. Він дещо відрізняється від європейського. “Умовно постраждала” Вікторія має вже десяту ДТП за день. Вона жартує: “Сьогодні я у ролі жертви”.
Як оцінюють вправність медиків, що особливого у таких навчаннях та який головний приз за перемогу у “Медичному ралі” – дивіться в сюжеті:
Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф черкаської обласної ради
Copyright © 2016-2018

ЕМД

Медична допомога для людей з вадами слуху